Skijaško područje Špičák

Logo Špičák
Logo Špičák

Informationen zum Skigebiet

The resort Špičák offers the best Winter sports opportunities on the Czech side of the Bohemian Forest. All skiers - from the beginners, families with children to the ski professionals, find here good opportunities for skiing.

The ski elven world of the Czech Republic
The Czech Skiing Elves World is a children's ski playground with a baby ski lift, a magic carpet, animal figures and...

Mehr lesen
Informationen

The resort Špičák offers the best Winter sports opportunities on the Czech side of the Bohemian Forest. All skiers - from the beginners, families with children to the ski professionals, find here good opportunities for skiing.

The ski elven world of the Czech Republic
The Czech Skiing Elves World is a children's ski playground with a baby ski lift, a magic carpet, animal figures and other educational equipment for skiing. You can register your child in a children's ski course in our ski school. The gently sloping piste allows even the smallest children the first safe steps.

Cross-country trails
The Eisenstein region offers numerous kilometers of groomed cross-country trails. If the amount of snow is sufficient, the cross-country tracks are prepared by machine with the snow-making machine every Tuesday and Friday. We also offer a few tips for cross-country ski tours of varying degrees of difficulty.

Night skiing
Night skiing takes place on the artificially illuminated Lubska ski slope.
Night skiing is in operation only on WEDNESDAY, FRIDAY and SATURDAY from 18:30 - 21:00. The tickets are sold directly at the ski lift.

Neuerungen

Největší lyžařský areál na české straně Šumavy Ski&Bike Špičák nenechal ani letos lyžaře a snowboradisty vydechnout a v zimní sezoně jim opět naservíruje řadu novinek. Ocení je především rodiny s dětmi nebo méně pokročilí lyžaři. Středisko zainvestovalo do nového vleku a vpravo nad chatou Hanička...

Mehr lesen
Neuerungen

Největší lyžařský areál na české straně Šumavy Ski&Bike Špičák nenechal ani letos lyžaře a snowboradisty vydechnout a v zimní sezoně jim opět naservíruje řadu novinek. Ocení je především rodiny s dětmi nebo méně pokročilí lyžaři. Středisko zainvestovalo do nového vleku a vpravo nad chatou Hanička se vyloupla parádní rodinná sjezdovka pojmenovaná Spodní Šance dlouhá 650 metrů, s šířkou alpských parametrů mezi 50 – 120 metry. Má mírný sklon a díky velmi příjemnému profilu je vhodná zejména pro děti a začátečníky. Navíc je i osvětlená, takže se sem přesouvá večerní lyžování a objeví se tu i měřený slalom pro veřejnost časomíra. O 1200 lidí za hodinu se pak zvýší celková přepravní kapacita střediska.

„Startujeme tím novou etapu areálu, protože vlekem obsloužená rodinná sjezdovka nám dosud chyběla. Nyní dokážeme nabídnout tratě typově vhodné pro všechny skupiny lyžařů či snowboardistů. Od nejprudší sjezdovky v ČR Šance, přes několik rozmanitých sportovní tratí až po příjemné a pohodové svezení,“ říká k nejmarkantnějšímu vylepšení nabídky spolumajitel a provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Jásat mohou i milovníci snowparků. Sjezdovka Lubák se totiž přes léto proměnila ve zcela nový snowpark FREESTYLE AREA. Na starosti ho bude mít specializovaná firma se zkušenostmi z alpských středisek. Nabídne lajny jak pro experty, tak i pro méně zdatné jezdce včetně dětí, kteří si vše budou chtít třeba jen vyzkoušet. “Za samozřejmost bereme, že jsme opět vylepšili zasněžování sjezdovek a celkově zase o něco zmodernizovali naší infrastrukturu. Do letošní zimní sezony jsme investovali okolo 12 milionů Kč,“ uvedl V. Kasík. Příští rok na Špičáku plánují otevření nového parkoviště, se stavbou už se začalo.

Šumavský Ski&Bike Špičák v předchozích letech výrazně rozšířil své sjezdovky o 30 tisíc m2. Bez problémů si tady tak „střihnete“ i carvingový oblouk. Zainvestoval též do vyspělejší technologie úpravy svahů. Nové rolby zrychlily proces úpravy sjezdovek, jejich povrch pak vydrží v dobrém stavu delší dobu a i větší nápor sjezdařů. Za kvalitním lyžováním už se tak nemusí jezdit do blízkého příhraničí.

Přes rozsáhlé investice si Ski&Bike Špičák trvale drží cenovou úroveň nejlevnějšího TOP pětihvězdičkového střediska v ČR. Z nejvíce frekventovaných jízdenek stojí celodenní pro dospělého v hlavní lyžařské sezoně 560 a pro mládež 370 Kč. Rodinná celodenní pro dvě dospělé osoby a neomezený počet vlastních dětí 1270 Kč. Výrazné slevy dostanou lyžařské školní kurzy. O víkendech a svátcích pendluje mezi parkovišti v okolí areálu (Kaskády, špičácké sedlo) zdarma skibus.

Finde deine Unterkunft

Gewinnspiel
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel
Ski, Schnee & Wetter

Ski, Schnee & Wetter

Ski, Schnee & Wetter
Umfangreiche Informationen zu allen Skigebieten Europas. Pistenpläne, Schneehöhen, Webcams und mehr garantieren maximalen Pistenspaß.
Ski, Schnee & Wetter

Newsletter

Unser Newsletter informiert dich über attraktive Urlaubsangebote, Veranstaltungen, Gewinnspiele und vieles mehr.
Zum Newsletter anmelden
Vielen Dank für deine Anmeldung

Deine E-Mail-Adresse wurde in den Verteiler eingetragen.

Beliebteste Skigebiete